Yhdistys

Suomen Lunnikoirayhdistys ry on perustettu joulukuussa 2000. Vuoden 2011 lopussa jäseniä oli reilu sata, mikä on mukavan suuri määrä ottaen huomioon koirien lukumäärän Suomessa, joka on noin 200 vuoden 2011 lopussa.

Lunnikoirayhdistyksen toiminta käsittää koko maan ja sen tarkoituksena on yhteistyössä Kennelliiton ja rekisteröidyn rotujärjestön (Suomen Seurakoirayhdistys ry, SSKY) kanssa rotuyhdistyksenä toimia lunnikoirien omistajien välisenä yhdyssiteenä ja tukea puhdasrotuisen lunnikoiran jalostusta ja käyttöä.

Yhdistys pyrkii järjestämään erilaisia tapahtumia, joissa lunnikoiran omistajat ja koirat tapaavat toisiaan. Yhdistyksen erikoisnäyttely järjestetään rotujärjestömme Suomen Seurakoirayhdistyksen SSKYn päänäyttelyn yhteydessä. Ensimmäisen kerran se järjestettiin vuonna 2002. Tänäkin vuonna näyttely pidetään Hyvinkäällä syyskuun lopussa.

Yhdistys järjestää vuosittain erikoisnäyttelyn lisäksi lunnipäivät, yhteisiä kävelyretkiä ym ym. Pienestä harrastelijamäärästä huolimatta yritämme siis tavata mahdollisimman usein mukavissa merkeissä. Maaliskuussa pidetään vuosikokous, jonka yhteydessä palkittaan vuoden menestyneimmät näyttely- ja agilitylunnikoirat.